trouwen in de kas
Bruiloft

Waarom een weddingplanner?

Waarom zou je een weddingplanner inschakelen?

Weddingplanners zijn in Nederland nog niet een heel erg bekend begrip, en wordt vooral gezien als een luxe voor ‘’de sterren’’ en mensen met een over the top bruiloft. Think again!

Het leven is tegenwoordig, veel, snel en vooral vol met werk, privé, sociale dingen, sporten en hobby’s en dan het liefst ook nog wat me time.

Voor bruidsparen die gaan trouwen maar eigenlijk de tijd niet vinden, kunnen of willen maken voor de organisatie van de bruiloft is een weddingplanner een perfecte oplossing. Na het kennismakingsgesprek ga ik jullie wensen vorm gegeven in een concept wat uiteindelijk jullie trouwdag dag vorm gaat geven. De planning, budget, gastenlijst, leverancierscontacten, ceremoniemeester op de dag zelf. Het zijn slechts enkele dingen die de Weddingplanner jullie uit handen neemt.

weddingplannerProfessional

Als Weddingplanner ben ik jullie oren en ogen, ik neem jullie letterlijk veel uit handen. Organisatorische dingen, praktische zaken, maar ik breng ook ervaring, kennis en een uitgebreid netwerk met leveranciers.

Als weddingplanner weet je waar op gelet moet worden, de kleine lettertjes van offertes worden uitgeplust. En we weten bijvoorbeeld wat de do’s en dont’s rondom een huwelijk zijn. Een weddingplanner heeft kennis van alles aspecten rondom het huwelijk, is op de hoogte van de laatste trends en niet geheel onbelangrijk, stressbestendig!

En misschien nog wel het meest belangrijk, een weddingplanner is jullie vertrouwenspersoon. In de aanloop naar jullie huwelijk wordt je heel close met degene die jullie inschakelen, het is een eervolle taak om jullie droom dag mee te beleven en het is natuurlijk super persoonlijk. Om jullie zo goed mogelijk van dienst te zijn is er veel contact, hebben we veel gesprekken en willen we (bijna 😉 ) alles van jullie weten om jullie zo goed mogelijk van dienst te kunnen zijn.

Het is dus ontzettend belangrijk dat je een goede klik hebt met je weddingplanner, hij of zij gaat jullie dag tot in de puntjes met jullie voorbereiden en jullie moeten hem of haar 100% vertrouwen.

En wat doe je dan precies?

Een weddingplanner kun je voor heel veel verschillende aspecten rondom het huwelijk inhuren of om advies vragen. De meest voorkomende diensten die een weddingplanner aanbied zijn:

Weddingplanner van A – Z

Willen jullie alles van begin tot eind geregeld hebben en in nauw contact met een weddingplanner jullie dag vormgeven dan is dit wel een perfecte match. Aan de hand van een kennismakingsgesprek wordt jullie offerte uitgewerkt en ga ik voor jullie aan de slag. Voor alle aspecten die nodig zijn voor jullie mooiste dag worden geschikte leveranciers gevonden. Er wordt een budget uitgewerkt en dat wordt nauwlettend in de gaten gehouden, en een plan van aanpak gemaakt. Het draaiboek waarin alle info rondom jullie bruiloft staat wordt samengesteld. Hierin komen onder andere de dagindeling, leverancierslijst, gastenlijst, tafelindeling, fotolijst, alle belangrijke telefoonnummers etc.

Met grote regelmaat hebben we contact met elkaar om alles door te spreken en nieuwe ideeën of to do’s door te nemen. Kort voor de trouwdag wordt de definitieve gastenlijst aangeleverd en bijvoorbeeld de routes gecheckt op onvoorziene dingen. En op de dag zelf kunnen jullie genieten! Jullie weddingplanner heeft alles onder controle en jullie dag wordt er een om nooit te vergeten. Niet jullie, maar de weddingplanner zal letterlijk het licht uit doen, als aan het eind van jullie feest alle leveranciers de deur uit zijn en alle gasten veilig richting hun bedje zijn gaat jullie weddingplanner met een tevreden en voldaan gevoel richting huis.

Ceremoniemeester

weddingplanner Vaak wordt de rol van ceremoniemeester op de trouwdag onderschat. Oh maar dat wil vriendin A of nichtje B wel doen. Een enorme eer, dat zeker, maar ook een hele grote verantwoordelijkheid waar lang niet iedereen geschikt voor is. Het liefst willen jullie toch al jullie gasten laten meegenieten van jullie dag. Tenslotte draag je de rol van ceremoniemeester vaak op aan iemand die jullie echt vertrouwen. En dat is vaak dus ook iemand die eigenlijk een belangrijke gast is op de dag.

Een Weddingplanner kan ook enkel op jullie dag het ceremoniemeesterschap op zich nemen. Daarmee ontzien jullie dus de belangrijke gast(en) die dit anders op zich zouden nemen. En zijn jullie gegarandeerd van een professional die jullie dag volgens plan laat verlopen, oog heeft voor detail en meedenkt.

Ruim op tijd voor de grote dag spreken we alles met elkaar door en wordt alles op elkaar afgestemd. Zodat de weddingplanner op jullie dag als ceremoniemeester de gasten en leveranciers kan ontvangen, iedereen zijn of haar plek kan wijzen en jullie de dag laten beleven.

Advies gesprek

Maar we willen zo graag alles zelf doen. Begrijpelijk! Want het is ook super bijzonder en leuk om het allemaal zelf te regelen en de touwtjes in handen te houden. Maar dan nog kunnen jullie voor verrassingen komen te staan, of tegen problemen aanlopen waar jullie zelf geen handige oplossing voor weten.

Ook dan kun je bij een weddingplanner terecht. Deze biedt ook vaak adviesgesprekken om jullie hoofdpijn punten door te nemen en oplossingen hiervoor aan te dragen. Na een adviesgesprek kunnen jullie dus weer met hernieuwde energie, inspiratie en goede ideeën verder met het vormgeven van jullie dag.

Persoonlijk heb ik hier nog een variant aan toegevoegd in mijn pakketten opties. Is een face to face adviesgesprek toch net allemaal nog wat te veel van het goede? Ook online ben ik jullie rots in de branding. Lekker vanuit huis bespreken we online jullie dag en krijgen jullie tips and tricks.

Zo zie je maar, de keuze is reuze en het hoeft niet altijd over the top te zijn. De meerwaarde van een weddingplanner is groot, en door de verschillende mogelijkheden voor iedereen toegankelijk.

Kosten

Maar een Weddingplanner is toch onbetaalbaar? Dat is natuurlijk net hoe je het bekijkt. Ja een Weddingplanner kost geld, maar als je bedenkt dat er gemiddeld 40-60uur werk in een bruiloft zit. Een weddingplanner is op de hoogte is van de laatste trends. En heeft een fijn netwerk waarmee jullie dag perfect ingevuld kan worden. En door zijn of haar werk jullie ontzorgd, is het de investering in jullie dag misschien toch wel waard.

Jullie weddingplanner geeft jullie alles wat hij of zij in huis heeft en legt alle passie en liefde in het regelen, organiseren en plannen van jullie dag. Op de dag zelf is de weddingplanner/ ceremoniemeester jullie rustpunt en aanspreekpunt, en ook voor jullie gasten en leveranciers wordt gezorgd. Vaak wordt gezegd dat een weddingplanner zichzelf terug verdient, dat is niet helemaal waar dus reken je niet rijk met die illusie. In geld opzicht dus niet, maar in meerwaarde wel, afhankelijk welke waarde van geld je daaraan hangt natuurlijk 😉

Kennismaken

Zijn jullie nu toch nieuwsgierig geworden naar de mogelijkheden? Ik plan met liefde een gesprek met jullie in om kennis te maken en de mogelijkheden te bespreken.

Vul hier jullie gegevens in en we spreken elkaar snel!

X Marcella

 

trouwen in de kas
Foto’s: /https://www.by-jasmin.nl/