bruiloft
Bruiloft,  Inspiratie

Denken ik mogelijkheden en trouwen in deze gekke tijd

 

 

Denken ik mogelijkheden en trouwen in deze gekke tijdcorona bruiloft

Laat ik niet beginnen met alle mogelijke manieren die al gezegd zijn in wat voor een tijd we ons momenteel bevinden. Nee we gaan fast forward, naar mogelijkheden, opties, en de toekomst. Waarom? Omdat dat dat in mijn ogen ons energie, nieuwe motivatie en inspiratie brengt.

Love is not cancelled

En oh nee ik heb heus niet de afgelopen maanden altijd in deze flow gezeten, no way, ook ik heb een periode gehad waarin ik dacht oké, wat nu? Ik weet het even niet. Mijn motivatie en inspiratie viel samen met de bladeren even letterlijk weg. Maar ik heb besloten dit achter me te laten en met nieuwe focus en energie verder te gaan. Die blaadjes vallen dan wel van de bomen, maar nu ik dit schrijf schijnt het mooie zonnetje mijn kantoor in, en geeft me een warme gloed van al zijn krachten. En daar ga ik gebruik van maken, en daarmee wil ik jullie in deze blog inspireren in de mogelijkheden voor jullie huwelijk. Want…. Love is not cancelled!

Als jullie mijn eerdere blogs of website al kennen weten jullie dat ik eigenlijk, hoe gek het ook klinkt heel blij wordt van het soort bruiloften wat nu gegeven kan worden. Want ik ben gek op kleine en intieme bruiloften. De betekenis, liefde, symboliek, verbintenis met het kleine groepje mensen wat bij jullie mooie moment mag zijn is iets wat zo bijzonder is, dat het vaak ook niet wordt gezien.

 

trouwen in de kasJullie situatie

Op dit moment kunnen jullie in de voorbereiding op veel verschillende punten staan

♥ Je bent net ten huwelijk gevraagd en jullie gaan op zoek naar een datum

♥ Jullie hebben de datum al uitgekozen maar zijn er niet zeker van of alles door kan gaan zoals jullie voor ogen hebben

♥ De datum is al 1 of 2x of misschien zelfs meerdere keren verplaatst vanwege de maatregelen die genomen zijn

♥ Jullie hebben besloten de dag uit te stellen en wachten tot we met z’n allen in rustiger vaarwater zitten en nemen de komende tijd om jullie mooie dag volledig uit te denken

♥ Jullie willen toch graag trouwen maar denken er nu aan om met een heel klein clubje mensen misschien wel naar het buitenland te gaan

In alle gevallen zal het ongetwijfeld zo zijn dat jullie gedachten, emoties en ideeën de afgelopen maanden alle kanten op zijn geschoten.

Ik hoop dat het jullie nog steeds lukt om te denken in mogelijkheden en dat de voorbereidingen nog steeds een heel warm gevoel bij jullie teweeg brengt. Want het is zo leuk om alle voorbereidingen te treffen.

Think different

Het kan soms best moeilijk zijn om jullie ideaal beeld los te laten (ook voor mijzelf totaal niet vreemd), I know the feeling 😉). Maar probeer eens even helemaal vanaf het begin opnieuw te bedenken. Oké, we willen heel graag op onze gekozen datum trouwen. Hoe ziet ons ideale plaatje er uit in de situatie waarin we ons nu bevinden, wat gaat dat ons brengen, wat zijn daarvan de pluspunten? Want los van het feit dat jullie wellicht moeten schrappen in het aantal gasten, bekijk die lijst met gasten nog eens. Wie van deze mensen staan zo dichtbij ons dat wij echt alleen met hen een van onze meest bijzondere momenten uit ons leven willen delen.

trouwringen

 Mogelijkheden

Denk eens aan jullie trouwgeloften, tegenwoordig is het natuurlijk fantastisch dat jullie dit zelf mogen schrijven, dit maakt het moment zo ontzettend bijzonder en intiem. Maar zouden jullie echt alles uit willen/ durven spreken als er zoveel mensen meeluisteren? Of is wat jullie willen zeggen tegen elkaar ook echt enkel bestemd voor de mensen die zo dichtbij staan?

Een dik feest is momenteel ook niet aan de orde, en wie weet hoe lang dat nog gaat duren. Maar dat dikke feest, dat is natuurlijk mega tof met al jullie vrienden erbij, en wordt daardoor ook zeker onvergetelijk. Maar goed, dat is dus momenteel geen optie.

Even terug naar dat hele kleine groepje mensen. Lekker lang tafelen, met aansluitend een kleine cocktail/ lounge party klinkt ook erg goed niet? En dat feest, dat komt er, alleen wat later, misschien als jullie een jaar getrouwd zijn, of 2. En weet je wat misschien nog wel het meest leuke daaraan is, je mag je jurk en pak 2x aan!!! Ik zou er voor tekenen. Hoe vaak ik niet al met vriendinnen ideeën heb bedacht om een feest te organiseren zodat wij onze jurken nog een keer aankunnen. Ik zal jullie de details besparen 😉

Op dit moment zijn de beperkingen in ons land en veel landen zeer strikt en biedt het minimale mogelijkheden. Maar wat dachten jullie van een zonnig land? Think again… een intieme weekend bruiloft onder de zuid Europese zon… misschien een idee?

Jullie dag anders invullen betekend ook dat er dingen veranderen in jullie budget, en dat biedt misschien wel mogelijkheden. Twijfelden jullie over een bepaalde fotograaf, of willen jullie wel graag een videograaf maar paste dat net niet in het budget? Wie weet past het nu toch wel, en zo zijn er natuurlijk nog veel meer opties die ineens vrij kunnen komen door jullie dag anders in te vullen.

De regelgevingen per land en reisadviezen veranderen zo snel en vaak dat de toekomst soms zeer onzeker lijkt en voelt. Hierdoor kunnen sommige adviezen uit de blog op bepaalde momenten niet van toepassing zijn. Maar hoe moeilijk het soms ook is, blijf vooruit kijken, en als het echt niet goed voelt, maak jullie eigen keuzes die goed voelen voor jullie mooie dag.

Samen sparren?

Zijn jullie benieuwd wat de mogelijkheden zijn voor jullie dag, of zitten jullie met heel veel vragen of juist ideeën? Met alle liefde kijk en denk ik met jullie mee. Of het nu gaat om budget, locaties, de gastenlijst, kleuren, thema, bloemen, change the date, of nog iets totaal anders. Bel of mail mij vrijblijvend want samen komen we verder!

Foto’s: https://www.trouwherinneringen.nl/ en https://www.by-jasmin.nl/