trouwleveranciers bloemen
Bruiloft

Jullie trouwleveranciers

 

Gefeliciteerd, jullie zijn verloofd! Een super leuke tijd gaan jullie tegemoet. Maar ook een tijd met een heleboel keuzes en mogelijkheden. In deze blog lees je wie en wat voor trouwleveranciers bij kunnen dragen aan jullie dag. Veel zullen voor de hand liggen, maar misschien kom je ook wel leveranciers tegen waar je nog niet aan had gedacht. Laat je inspireren.

Voor jullie trouwleveranciers gaan benaderen is het goed om te weten wat jullie totale budget is. En dat jullie samen hebben besloten welke elementen het meest belangrijk zijn, en waar jullie eventueel concessies willen doen. Bij de ene leverancier kun je online al zien wat de kosten (ongeveer) zullen zijn en is dus ook meteen duidelijk of dit in jullie budget past of jullie toch verder moeten kijken. Door dit vooraf te bekijken voorkom je eventuele teleurstellingen.

Er zijn natuurlijk een aantal trouwleveranciers waar je als eerste aan denkt als jullie beginnen met de organisatie van jullie bruiloft. Ik geef je per leverancier meteen wat tips om rekening mee te houden.

De locatie

rustieke trouwlocatie

Een kasteel, landgoed, schaapskooi, kas, boerderij, boot, trendy locatie, kathedraal of jullie achtertuin. Jullie ultieme locatie is er sowieso. Willen jullie de hele dag op 1 locatie vertoeven? Of trouwen jullie liever op een intiem plekje aan het water en geven jullie een tof feest in een hippe locatie in de stad? Bedenk in grote lijnen hoe jullie dag eruit komt te zien en wat voor locatie(s) jullie voorkeur naar uit gaat.

Houdt er wel rekening mee dat de locaties niet al te ver uit elkaar liggen. Het kost een hoop reistijd en kan een groot tijdsbeslag op jullie dag leggen als er veel reistijd is. Als jullie er voor kiezen om jullie dag wat verder van huis te vieren kijk dan goed naar de mogelijkheden om te overnachten en geef deze opties door aan jullie gasten. Bedenk ook van te voren of jullie datum echt vast ligt of jullie het af laten hangen naar de beschikbaarheid van de locatie.

De fotograaf

Wat is jullie bruiloft zonder een fotograaf? Hiermee hebben jullie een eeuwige herinnering aan jullie trouwdag. En er zijn heel veel bruiloft fotografen! Wel hebben ze allemaal een eigen unieke stijl. Ga is kijken wat jullie mooi vinden, houden jullie van lichte foto’s, mag het wat meer moody zijn of met diepere kleur tinten? Of houden jullie het meest van puur en mag het dicht bij het origineel blijven.trouwleveranciers

 

Er zijn fotografen die standaard werken met een second shooter. Dit is in mijn ogen echt een voordeel! Denk alleen al is aan de first look. Die wordt van 2 kanten vast gelegd wat jullie beiden vast legt op dat allereerste moment. En een second shooter pakt vaak ook net de (op het oog) minder belangrijke shots of momenten, maar die leveren vaak ook de meest leuke onverwachtse foto’s op.

En wat dacht je van de getting ready? Als jullie niet op dezelfde plek zijn om jullie klaar te maken is er bij ieder van jullie een fotograaf die het klaar maken voor de dag vast kan leggen.

Natuurlijk kan een fotograaf alleen dit ook perfect vast leggen, je moet alleen wel duidelijk doorspreken wat jullie op beeld willen hebben en hoe dit in de planning past.

Trouwjurk / pak

Ben je er al helemaal uit of ga je tijdens het passen echt af op je gevoel? Als je al een bepaald merk in gedachten hebt voor je pak of jurk kun je via google natuurlijk gemakkelijk vinden welke winkel of boetiek jouw merk verkopen. Als aanstaande bruid heb je vast wel eens say yes to the dress gekeken en weet je een beetje hoe het proces in zijn werk gaat. Stel van te voren een budget zodat je niet dé jurk aan hebt en hij boven je budget blijkt te liggen. Neem niet teveel mensen mee tijdens het uitzoeken van de jurk of het pak. Zoveel mensen zoveel wensen en dat kan jou alleen maar van je stuk brengen. Je kunt er altijd nog voor kiezen om bij een volgende doorpas een of 2 anderen mee te nemen om jouw droomjurk of pak al te laten zien.

Maar wat ook niet onbelangrijk is, zeker met betrekking tot de jurk, bedenk wat voor jurk bij jullie dag past. Welke locatie hebben jullie gekozen en wat past daar mooi bij.

Uiteraard helpen de experts je met het vinden jouw droomjurk of pak. Voel je niet verplicht om een jurk of pak te kopen bij de eerste winkel waar je een afspraak hebt. Je bent vrij om verder te kijken en eventueel later toch terug te komen.

Stationary

Save the date, trouwkaart, bedankjes, naamkaartjes, menukaart, welkomstbord en ga zo nog even door. Het is natuurlijk super gaaf om alles in dezelfde stijl af te laten drukken en tot in de puntjes af te stylen. Als je kijkt naar de aankondigingen voor jullie dag kun je er voor kiezen om al het drukwerk per post te versturen. Maar wat je steeds vaker ziet, ook met het oog op de ecologische voetafdruk, is een trouwwebsite. Via deze site kunnen jullie gasten alle info omtrent de dag terug vinden. En zeker ook niet onbelangrijk de last minute info. Op een site kun je zoveel informatie kwijt als je wilt, waar dat bij een trouwkaart natuurlijk beperkt is.

bruiloft stationary

Als je enkel de stijl en het thema met de meest belangrijk informatie aan jullie gasten vooraf prijs wilt geven is een trouwkaart hier de uitgelezen optie voor. En wie vindt het nu niet leuk om nog post te krijgen. Het brengt al echt wat sfeer met zich mee.

Er zijn leveranciers die alles omtrent jullie drukwerk, welkomstbord, backdrop etc. kunnen leveren. Groot voordeel is natuurlijk dat je er zeker van bent dat alles in dezelfde stijl is en deze creatieve toppers kunnen jullie wensen en ideeën prachtig vormgeven op de door jullie gewenste producten.

Vaak gaat de vormgeving van de stationary ook samen met een eventuele stylist die de verdere aankleding verzorgd.

Bloemist

Webackdrop bruiloftlke keuzes jullie maken voor de bloemen hebben ook een groot effect op jullie gestelde budget. Een uitbundig of juist ingetogen boeket, of geen boeket maar een mooi haarstuk of arm sieraad van bloemen. Een corsage enkel voor de bruidegom of voor alle (dag)gasten. Een stunning backdrop vol bloemen of alleen wat vaasjes met bijpassende bloemen tijdens het diner. En zo kan ik nog wel even door gaan. Wil je perse bloemen die niet in het seizoen zijn, dan hangt daar uiteraard een prijskaartje aan. Kijk wat bij jullie past en ga met dat idee in gesprek met enkele bloemisten.

Make-up en haar

make-up en haar bruiloft

Ook al draag je in het dagelijks leven niet of nauwelijks make up, is het mooi om tijdens je trouwdag in ieder geval een mooie naturel make-up te dragen. Een visagist kan je perfect adviseren. En jullie plannen altijd vooraf een proef make-up om te kijken of jullie hetzelfde in gedachten hebben en wat je er van vindt. En als je in het dagelijks leven wel veel make-up draagt kun je tijdens jullie trouwdag net dat beetje extra doen om je echt te op en top bruid te voelen. Het zelfde geldt voor je kapsel, zoek van te voren voorbeelden van wat je mooi vindt. Heb je van jezelf geen weelderige bos haar? Geen probleem, iedere kapster kan met de nodige hulpmiddelen jouw plukje haar omtoveren tot een prachtig bruidskapsel.

Voor beiden moet je kiezen voor een look die bij je past en waar je je comfortabel bij voelt, blijf dicht bij jezelf want dan voel jij je op je gemak en kun je echt stralen.

Je kunt er voor kiezen voor beide onderdelen apart iemand te benaderen, maar veel kapsters kunnen zowel je bruidskapsel als make-up doen.

Taart of…

Mogelijkheden om jullie toast moment extra feestelijk te maken zijn er genoeg. Je kunt gaan voor een taart, meerdere taarten, een taart met sweats er bij, cupcakes, een sweettable of wat dacht je van een borrel tafel, of kaastaart. Keuzes genoeg. Het leuke van jullie taart (of waar jullie uiteindelijk ook voor kiezen) uitzoeken is het proeven. Jullie overleggen met de leverancier wat jullie in gedachten hebben qua uitstraling, hoeveel personen verwachten jullie en welke smaken. En die smaken mogen jullie natuurlijk op voorhand proeven. Een leuke voorbereiding dus op jullie dag.

bruidstaart macarons sweettable bruiloft lolly's

Ringen

Voor alles wat met trouwen te maken heeft geldt natuurlijk dat je het zo gek kunt maken als je zelf wilt. Maar de ringen zijn daar zeker een goed voorbeeld van. En ik kan uit eigen ervaring zeggen, als je dé ring eindelijk gevonden hebt, en die blijkt toch boven jullie budget te liggen is dat een flinke domper 😉 Maak wel een realistisch budget voor jullie ringen. Kijk goed rond op internet wat er is en wat jullie voorkeur kost. Samen met de foto’s van jullie dag, zijn de ringen een van de herinneringen die jullie dagelijks aan deze mooie dag doet denken. En natuurlijk laat zien dat jullie getrouwd zijn.trouwleveranciers trouwringen

Maar het kan zo zijn dat jullie helemaal niet van de ringen zijn of jullie weten op voorhand al dat ze nauwelijks gedragen worden. Dan kun je dit natuurlijk meenemen in de keuze van het budget. En misschien willen jullie in plaats van ringen wel een andere manier om jullie verbintenis vast te leggen, een tatoeage of ander mooi sieraad, het kan allemaal.

DJ/ live muziek

Een feest is natuurlijk niet compleet zonder DJ (er even vanuit gaande dat we dat enorm toffe feest natuurlijk weer gewoon kunnen gaan vieren). Bekijk van te voren wat bij jullie locatie past, en wat er al aanwezig is qua voorzieningen. Maak 2 lijstjes. 1 lijst met liedjes die jullie absoluut willen horen. En ook een lijst met liedjes die jullie niet willen horen. Want als jouw lieve moeder heel graag haar dans moves wil vertonen op paradise by the dashboardlight, en jullie gruwelen van dit nummer kan de DJ dit maar beter weten. Dan kan de DJ aan de hand van jullie lijst besluiten hoe jammer ook voor moeders, dit verzoek nummer niet te draaien.

Ook live muziek is een prachtige aanvulling. Tijdens het diner of om jullie feest avond mee te beginnen. Misschien zijn jullie wel helemaal weg van een bepaald instrument en nummer en willen jullie hiermee de avond openen. Veel DJ’s, bands of muzikanten hebben vanaf of richtprijzen op hun site staan en kunnen jullie kijken wat er bij jullie past.

Vergeet niet dat deze leveranciers veel bruiloften hebben en het kan zijn dat jullie dag al bezet is. Wacht dus niet te lang met jullie favorieten te contacteren voor beschikbaarheid. Dan zijn jullie in ieder geval verzekerd van de fijnste leveranciers die het meest bij jullie passen.

Maar er zijn nog veel meer leveranciers waar je misschien niet meteen aan denkt. Maar die zeker wel iets unieks aan jullie dag kunnen toevoegen.

Stylist

trouwleveranciers bruiloft styling

Als je geen tijd hebt voor een DIY project voor jullie bruiloft, je niet zo creatief bent aangelegd, of omdat je echt alles tot in de puntjes gestyled wilt hebben is een bruiloft stylist een mooie uitkomst. Samen met de stylist gaan jullie in gesprek over jullie wensen, eventueel thema, locatie en ideeën. Jullie krijgen een tot in de puntjes uitgewerkt styling plan met moodboard zodat je de sfeer al kunt proeven. Willen jullie de ceremonie helemaal aangekleed, het diner, de borrel of de hele locatie? De creatieve stylisten hebben oog voor detail en een legio aan materiaal om jullie dag helemaal naar wens aan te kleden.

Videograaf

Tegenwoordig steeds vaker te zien op een bruiloft, en als je het mij vraagt net zo belangrijk als de fotograaf. Want naast de prachtige foto’s is een video van jullie dag met al jullie mooie momenten op bewegend beeld, en jullie mooiste woorden vastgelegd echt een toevoeging voor die blijven de herinnering. Je kunt natuurlijk op zoek naar een passende videograaf. Maar tegenwoordig zie je vaak ook een foto- en videograaf die vaak samen werken en een mooie pakket deal voor jullie hebben. Zoek op internet en bekijk welke video’s er zijn. Dan kun je meteen zien hoe waardevol dit kan zijn. https://vimeo.com/395962008

Bruiloft Nanny

Als jullie kinderen op de bruiloft ontvangen is een gediplomeerd begeleider een waardevolle toevoeging. Zo kunnen de ouders van de kinderen toch jullie dag echt mee beleven zonder even aan flesjes of luiers te denken. Een wedding nanny neemt alle benodigdheden mee om iedere leeftijdscategorie te vermaken. Geef tijdens het kennismakingsgesprek aan hoeveel kinderen er komen en in welke leeftijdscategorie, dan wordt er een passend pakket samen gesteld. Vraag van te voren natuurlijk wel even aan de ouders of ze het er mee eens zijn dat hun kind(eren) die dag onder de hoede van een professional zijn.

BABS

Standaard krijgen jullie een trouwambtenaar van de gemeente toegewezen (of kunnen jullie een voorkeur opgeven). Maar jullie kunnen ook bijvoorbeeld een broer of zus die lekker kan kletsen en mooi vertellen laten benoemen tot trouwambtenaar voor een dag. Of een zelfstandig trouwambtenaar inhuren. Hiermee heb je de mogelijkheid iemand jullie te laten trouwen die van A tot Z een persoonlijke ceremonie maakt voor jullie. Als jullie al kinderen hebben kunnen deze op een mooie manier betrokken worden bij de ceremonie. De kosten per gemeente kun je online vinden. De kosten die jullie maken voor een zelf gekozen trouwambtenaar komen hier dan nog bij. Ook kun je op de site van de gemeente waar jullie trouwen vinden wat de kosten zijn om een vriend of familielid tot trouwambtenaar te benoemen voor 1 dag. Door deze opties kun je jullie ceremonie dus nog persoonlijker maken.

Hulp bij de trouwgeloften

Onderdeel van de ceremonie zijn jullie geloften. Waar je vroeger nog netjes de ambtenaar zinnetje voor zinnetje na moest zeggen mogen jullie tegenwoordig jullie eigen geloften schrijven. Voor de één een feestje, voor de ander een minder makkelijke opgave. Want hoe verwoord je nou toch die intense gevoelens voor je aanstaande? En hoe krijg je ze dan ook nog in een mooie tekst op papier. Je kunt hiervoor iemand benaderen die dicht bij je staat en dit goed in de vingers heeft. Maar ook kun je hiervoor een leverancier benaderen die hierin gespecialiseerd is. Over een persoonlijke ceremonie gesproken… je eigen woorden en gevoelens uitspreken waarna jullie volmondig ja kunnen zeggen, dat is toch een feestje!

En last but not least.. een weddingplanner.

Alleen over dit onderwerp kan ik nog uren doorkletsen, maar ik heb genoeg informatie voor je verzameld over dit onderwerp ik deze blog: https://www.momentweddings.nl/2020/05/02/waarom-een-weddingplanner/

En in deze podcast vertellen mijn collega weddingplanner Renske en ik je aan de hand van enkele topics wat wij aan jullie bruiloft toe kunnen voegen.

Als jullie weddingplanner, ceremoniemeester of sparringpartner heb ik een groot netwerk met trouwleveranciers die ik aan jullie kan matchen. Ik maak dan ook per onderdeel een lijst met trouwleveranciers die bij jullie wensen aansluiten en waar ik desgewenst offertes voor jullie kan opvragen.

De tips in deze blog zijn een fractie van de mogelijkheden en opties per leverancier. Neem gerust vrijblijvend contact op als jullie nog meer vragen hebben of jullie benieuwd zijn welke opties ik jullie mee kan geven.

Pinterest is de plek waar jullie al jullie ideeën en inspiratie kunnen bewaren. Maak een apart account aan of enkele borden voor jullie bruiloft. Zorg dat jullie allebei op dit account kunnen pinnen en ga los. Maak borden aan per onderdeel en begin met pinnen van jullie smaak en ideeën. Als er genoeg inspiratie verzameld is ga dan kijken of er overeenkomsten zijn, en waar jullie het nog even over moeten hebben. Ga aansluitend de trouwleveranciers zoeken die bij jullie stijl of keuze aansluit.

Op zoek naar nog meer bruiloft inspiratie? Check dan zeker even mijn Pinterest account 😉

Ik ben heel benieuwd of ik jullie op nieuwe ideeën heb gebracht. En of er leveranciers zijn waar jullie nog niet aan gedacht hadden. Laat het me weten in de comments welke tip voor jullie van waarde is. Ik ben heel benieuwd naar jullie reacties.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.